استخوانبندي بدن خود را با اين سالاد قوي کنيد!
تاریخ انتشار: 95/06/09 22:33
آي بانو/ قصد داريم شما را با يک راز کوچک آشنا کنيم: چيزي که بيشتر موجب داشتن استخوانبندي قوي و کاهش خطر ابتلا به پوکي استخوان نسبت به مصرف لبنيات ميشود.
پژوهشي جديد که در مجله بين المللي پوکي استخوان منتشر شد، اشاره ميکند که ترکيبات طبيعي موجود در ميوهها و سبزيحات موسوم به نمکهاي پتاسيم قليايي با کاهش نرخ تحليل استخوان، يا شکستگي، يا کاهش دفع کلسيم از طريق ادرار شده و موجب ساخت استخوانبندي قوي ميشود.
براي نيل به اين نتيجه، محققان به تجزيه و تحليل نتايج ۱۴ مطالعه که در آنها شرکتکنندگان يک يا دو نوع نمک پتاسيم قليايي، مانند پتاسيم سيترات و پتاسيم کربنات، معادل مصرف ۷ تا ۸ وعده ميوه و سبزي در روز مصرف ميکردند ، پرداختند.
نويسندهي پژوهش، دکتر هلن لامبرت ميگويد که تجزيه استخوان در حقيقت يک فرآيند طبيعيست که همزمان با تشکيل استخوان صورت ميگيرد. اما براي برخي از افراد، فرآيند تجزيه از رشد بيشتر است که همين امر منجر به استخوانهاي شکننده و ضعيف ميشود که به آساني ميشکنند. بنابراين، کاهش تحليل استخوانها ممکن است به پيشگيري از پوکي استخوان کمک نمايد و براي افرادي که که از آن رنج ميبرند، مفيد باشد.
به گفتهي لامبرت به نظر ميرسد اين نمکها که کار جادويي خود را با خنثي سازي اسيد اضافي در بدن، که منجر به شکستگي استخوان ميشود انجام ميدهند.
جهت افزايش جذب آن، محصولات تازه که سرشار از پتاسيم هستند مانند اسفناج، تربچه، آووکادو، سيب زميني شيرين، چغندر، پرتقال، باميه و کشمش را انتخاب کنيد. اينها شامل پتاسيم سيترات هستند که در بدن به پتاسيم بيکربنات بدل ميشود. سبزيجات به ويژه با برگهاي تيره رنگ، منبعي خوب مملو از کلسيم استخوانساز، منيزيم و ويتامين k ميباشد که آنها را وادار ميکند دو برابر مقدار عادي براي استخوانها کار کند.
لامبرت ميگويد مسئلهي مهمي که بايد به ياد داشته باشيد اين است که گرچه يک ظرف بزرگ سالاد به افزايش استحکام استخوانها کمک خواهد کرد، اما بعيد است که ميوهها و سبزيجات خودشان کلسيم استخوانساز و ويتامين D کافي را فراهم کنند. بنابراين اين مطالعه را دال بر حذف لبنيات تلقي نکنيد. اگر به دلايل مرتبط با سلامت مجبور به عدم مصرف لبنيات در رژيمتان هستيد، مواد مغذي مهم را با غذاهايي مانند بادام زميني غني شده، شير سويا، ساردين و کنسرو ماهي آزاد تامين کنيد.