اظهارنظر جديد عارف درباره حوادث سال 88
زنده باد ولایت / ايلنا/ رييس فراکسيون اميد در مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر لزوم خاتمه دادن به پرونده حوادث انتخابات سال ۸۸ گفت: مسائل و مشکلات سال ۸۸ بايد در يک فضاي کارشناسي ريشهيابي شود و سهم هر فرد، گروه و جريان از حوادث سال ۸۸ مشخص شود.
محمدرضا عارف با اشاره به انتشار «سياستهاي کلي انتخابات» اعلام کرد: اين سياستها در پي کار کارشناسي دقيقي که در مجمع تشخيص مصحلت نظام انجام شد و اصلاحيهاي که ازسوي مقام معظم رهبري انجام گرفت، به استناد اصل ۱۱۰ قانون اساسي ازسوي ايشان ابلاغ شد.
تدوين قانون جامع انتخاباتي در چارچوب ابلاغيه رهبري
رييس فراکسيون اميد در مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: اميدواريم در چارچوب اين سياستهاي کلي، قانون جامع انتخابات تدوين شود که ثبات و ماندگاري اين نکات و راهنمودها افزايش يابد.
تهيه «سياستهاي کلي انتخاباتي» برپايه کارشناسي مجمع تشخيص مصلحت نظام
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: باتوجه به اينکه نکات کارشناسي دقيقي در تهيه اين ابلاغيه درنظر گرفته شده، درصورتي که در تهيه قانون جامع انتخابات نيز اين نکات رعايت شود، قطعاً شاهد مشارکت بيشتر و رقابتي سالمتر در فضاي انتخاباتي کشور خواهيم بود.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سوالي درخصوص علت تاکيد موکد رهبري درمورد برخي مسائل که در قانون نيز مورد اشاره قرار گرفته، گفت: معمولاً در سياستهاي کلي، برخي مسائلي که در قوانين وجود دارد، مورد تاکيد مجدد قرار ميگيرد و آنچه در اين ابلاغيه نيز مورد تاکيد قرار گرفته، نشان دهنده اهميت مطلب و همچنين جهتگيري نظام درخصوص انتخابات است.
رعايت تمامي موارد «سياستهاي کلي انتخاباتي» الزامي است
عارف گفت: رعايت تمامي نکات و مسائلي که در اين ابلاغيه بهعنوان يک سند بالادستي آمده، الزامي است و درحالي که قوانين عادي قابل اصلاح و تغيير هستند، سياستهاي کلي انتخاباتي که ابتداي هفته جاري ابلاغ شد همچون ديگر اسناد بالادستي، لازمالاجرا بوده و مهمتر اينکه امکان وضع قوانيني که با اين سياستها مغايرت داشته باشد، وجود ندارد.
نهادهاي نظامي و امنيتي از ورود به انتخابات خودداري خواهند کرد
او همچنين در پاسخ به سوال ديگري درباره تاکيد مجدد رهبري درخصوص عدم ورود نظاميان به انتخابات، يادآور شد: با اين ابلاغيه، ديدگاه رهبري در اين رابطه کاملاً شفاف شد و قطعاً تمامي نهادهاي نظامي و امنيتي اين مسئله را رعايت ميکنند و از ورود به انتخابات خودداري خواهند کرد.
انتقاد از ورود نظاميان به انتخابات در سالهاي ۸۸ و ۹۲
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: مسئله ورود نظاميان به انتخابات و جانبداري از نامزدهاي انتخاباتي يکي از انتقادهايي بود که در همان زمان انتخابات رياست جمهوري سال ۸۸ همواره مطرح کرديم و شخصاً در مبارزههاي انتخاباتي سال ۹۲ نيز بارها اين مسئله را بيان کردم و امروز بايد از شوراي نگهبان بخاطر نظارت دقيق براي رعايت اين مسئله تقدير کنيم.
رييس فراکسيون اميد در مجلس اضافه کرد: اميدواريم از اين پس، مبنا و فصل الخطاب اقدامهاي تمام نهادهاي ذيربط اعم از هياتهاي ناظر و اجرايي و همچنين تمامي شرکتکنندگان در انتخاباتها، ابلاغيه رهبري باشد.
پرونده حوادث انتخابات سال ۸۸ بسته شود
او گفت: مسائل و مشکلات سال ۸۸ بايد در يک فضاي کارشناسي ريشهيابي شود و سهم هر فرد، گروه و جريان از حوادث سال ۸۸ مشخص شود. بايد پرونده حوادث انتخابات در سال ۸۸ اعم از حصر و زندانها بسته شود؛ چرا که اين مسئله به صلاح کشور است و براي اينکه بتوانيم اين پرونده را خاتمه دهيم، به فضايي کارشناسي براي شناسايي علل و عوامل اين حوادث نياز داريم.
«سياستهاي کلي انتخاباتي»؛ جهتگيري اصلي شورايعالي سياستگذاري اصلاحطلبان
عارف درباره آخرين وضعيت فعاليتهاي شورايعالي سياستگذاري اصلاحطلبان باتوجه به ابلاغ سياستهاي کلي انتخابات اعلام کرد: جهتگيري شورايعالي سياستگذاري مشارکت حداکثري و حرکت در چارچوب قانون بوده است و در آييننامهاي که براي انجام فعاليتهاي انتخاباتي اصلاحطلبان در حال تدوين است، همين سياستهاي کلي را بهعنوان جهتگيري اصلي قرار دادهايم.
مشارکت حداکثري و حفظ انسجام؛ مهمترين راهبرد اصلاحطلبان در انتخابات آينده
رييس شورايعالي سياستگذاري اصلاحطلبان يادآورشد: اميدواريم هرچه سريعتر اساسنامه، آييننامهها و ضوابطي که شورايعالي براي فعاليت خود به آن نياز دارد، به تصويب برسانيم که بتوانيم با فعال کردن شوراها در سراسر استانهاي کشور، به مشارکت حداکثري در انتخابات آينده دست پيدا کنيم؛ چرا که مهمترين راهبرد اصلاحطلبان در انتخابات آينده مشارکت حداکثري و حفظ انسجام است.
نامزدي بيش از ۳۰ عضو فراکسيون اميد براي حضور در شورايعالي سياستگذاري
رييس فراکسيون اميد در مجلس همچنين با اشاره به حضور سه نفر از اعضاي اين فراکسيون در شورايعالي سياستگذاري اصلاحطلبان گفت: خوشبختانه استقبال بسيار خوبي ازسوي اعضاي فراکسيون به عمل آمد و حدود ۳۳ تا ۳۴ نفر از اعضا نامزدي خود را براي حضور در اين شورا اعلام کردند.
مجمع عمومي فراکسيون اميد درباره حضور در شورايعالي تصميم ميگيرد
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به برگزاري جلسه روز يکشنبه فراکسيون اميد در اين رابطه يادآور شد: در اين نشست به اين نتيجه رسيديم که ابتدا بايد فراکسيون آمادگي خود را براي حضور در شورايعالي سياستگذاري اصلاحطلبان اعلام کند و به همين دليل در جلسه شوراي مرکزي رايگيري نکرديم و مقرر شد تصميمگيري درباره اين موضوع در نخستين نشست مجمع عمومي فراکسيون انجام شود.
انتخاب سه عضو فراکسيون اميد در شورايعالي در نخستين نشست مجمع عمومي
عارف در پايان اعلام کرد: پس از تاييد حضور فراکسيون اميد در شورايعالي سياستگذاري اصلاحطلبان، در مجمع عمومي فراکسيون براي انتخاب اين سه عضو رايگيري خواهيم کرد.