«پول دارم و یک ریال هم نمیدهم!» این موضوع را روز گذشته قاضیمقسیه که مسئول پرونده موسوم به فساد نفتی است، بهنقل از بابک زنجانی بیان کرد. 13آذر سال گذشته بود که معاون نظارت و بازرسی دیوان عالی کشور از تایید حکم اعدام بابک زنجانی، متهم ردیف اول پرونده فساد نفتی، در دیوان عالی کشور خبر داد. اگر بابک زنجانی، متهم ردیف اول این پرونده، به اعدام محکوم شده است، بنابراین خود را در گفتن هر سخنی آزاد فرض میکند و اظهارات اخیر او نشان میدهد که پذیرای حکم شده است. او در چهاردهمین جلسه دادگاه حضور داشت و در بخشی که مربوط به شفافسازی در خصوص اظهارات حمید فلاح هروی و مهدی شمس بود، خطاب به قاضی گفت: «اینجا همه بگویند تقصیر من است، من قبول دارم؛ آخرش برای من اعدام است.» هرچند او سپس با یکی از حاضران در دادگاه درگیر و مجبور به خروج شد. اکنون موضوعی که مطرح است، به پولی باز میگردد که باید بازگردانده شود. سخنگوی قوهقضائیه چندی قبل در خصوص سوال خبرنگار دیگری در مورد اینکه «میزان بدهی بابک زنجانی که بر اساس ادعای نفتیها باید با سود محاسبه شود و در مقابل وکلای زنجانی معتقدند مبلغ صحیح همان است که در دادنامه آمده، چقدر است؟»، بیان کرد: «این موضوع چیزی مشابه سایر پروندههاست؛ مانند پرونده کرسنت که طرف مقابل گفته بود اگر خسارت ندهید، فلان مبلغ روی آن میآید. فردی که در پرونده کرسنت مدعی بود، ۱۰سال پیش یک ادعا داشت،
«پول دارم و یک ریال هم نمیدهم!» این موضوع را روز گذشته قاضیمقسیه که مسئول پرونده موسوم به فساد نفتی است، بهنقل از بابک زنجانی بیان کرد. 13آذر سال گذشته بود که معاون نظارت و بازرسی دیوان عالی کشور از تایید حکم اعدام بابک زنجانی، متهم ردیف اول پرونده فساد نفتی، در دیوان عالی کشور خبر داد. اگر بابک زنجانی، متهم ردیف اول این پرونده، به اعدام محکوم شده است، بنابراین خود را در گفتن هر سخنی آزاد فرض میکند و اظهارات اخیر او نشان میدهد که پذیرای حکم شده است. او در چهاردهمین جلسه دادگاه حضور داشت و در بخشی که مربوط به شفافسازی در خصوص اظهارات حمید فلاح هروی و مهدی شمس بود، خطاب به قاضی گفت: «اینجا همه بگویند تقصیر من است، من قبول دارم؛ آخرش برای من اعدام است.» هرچند او سپس با یکی از حاضران در دادگاه درگیر و مجبور به خروج شد. اکنون موضوعی که مطرح است، به پولی باز میگردد که باید بازگردانده شود. سخنگوی قوهقضائیه چندی قبل در خصوص سوال خبرنگار دیگری در مورد اینکه «میزان بدهی بابک زنجانی که بر اساس ادعای نفتیها باید با سود محاسبه شود و در مقابل وکلای زنجانی معتقدند مبلغ صحیح همان است که در دادنامه آمده، چقدر است؟»، بیان کرد: «این موضوع چیزی مشابه سایر پروندههاست؛ مانند پرونده کرسنت که طرف مقابل گفته بود اگر خسارت ندهید، فلان مبلغ روی آن میآید. فردی که در پرونده کرسنت مدعی بود، ۱۰سال پیش یک ادعا داشت، امروز یک ادعا دارد. اجرای احکام آن مبلغ را تعیین میکند و اگر (وزارت) نفت ادعایی داشته باشد، پس از مطرح شدن باید رسیدگی شود.»
بابک زنجانی چه گفت؟
پانزدهمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان ردیف دوم و سوم پرونده موسوم به فساد نفتی دیروز برگزار شد که با اعلام قاضیمقیسه، رئیس شعبه 28 دادگاه انقلاب، جلسه دوشنبه آخرین جلسه رسیدگی به این پرونده بود. قاضیمقیسه پس از پایان پانزدهمین جلسه دادگاه دو متهم پرونده موسوم به فساد نفتی در جمع خبرنگاران گفت: دوشنبه پانزدهمین جلسه رسیدگی به اتهامات شرکای بابک زنجانی بود و وکلا لایحههای خود را ارائه دادند و اگر مطلب و توضیحاتی نداشته باشند، مطابق ماده 307 قانون آیین دادرسی کیفری اقدام به صدور حکم خواهد شد. وی ادامه داد: پس از اعلام ختم رسیدگی به پرونده و مشورت با قضات پرونده، ظرف یک هفته مطابق قانون حکم صادر میشود و حکم صادره ظرف 20روز قابل فرجامخواهی است. مقیسه بیان کرد: در جلسه مواجهه زنجانی با شمس و فلاح هروی، وی صریحا اعلام کرد پول دارم و یک ریال نمیدهم و این سخن ضبط شده است که حکم اعدام برای وی صادر شده و اجرای حکم به دست مسئولان است. وی افزود: اگر توضیحاتی را وکلا داشته باشند، به شعبه 28 ارائه میدهند و سپس ختم رسیدگی به پرونده را اعلام میکنیم.
تا زنده هستید، پولها را بازگردانید
نجفی، نماینده دادستان، در جلسه دادگاه در اظهارات خود بخشی از فعالیت مجموعههای تحتمدیریت بابک زنجانی را با مهآفرید امیرخسروی مقایسه کرد. حمیدفلاح هروی، متهم ردیف سوم پرونده نفتی، در ادامه دوازدهمین جلسه محاکمه همدستان بابک زنجانی گفت: در بحث شرکتهای تامین اجتماعی، زنجانی با خود مرتضوی ارتباط داشت، بهطوری که خود سازمان تامین اجتماعی، شرکتها را شناسایی کرده بود. در ادامه جلسه، بار دیگر قاضیمقیسه به بازگرداندن اموال بیتالمال اشاره کرد و گفت: تا زنده هستید، پولها را به بیتالمال بازگردانید. متهم نیز خطاب به رئیس دادگاه گفت: شخص بابک زنجانی را به دادگاه فرا بخوانید تا شخصا حضور یافته و در مورد نامههایی که نوشته و همچنین امضاها، توضیح بدهد. قاضی هم در پاسخ گفت: این فرد قبلا صحبت کرده و حالا نوبت شماست که توضیحات را ارائه دهید. وی خطاب به متهم اظهار داشت: شخص شما صاحب امضا در قراردادها بودید و آنقدر در مال بیتالمال حریص بودید که ساعت 9 شب به تامین اجتماعی رفته و چکها را گرفتید؛ شما شبانه این چکها را گرفتید و این جای تعجب است. فلاح هروی در واکنش به سخنان قاضی گفت: من پیرو دستور زنجانی به تامین اجتماعی رفتم و هیچکس مرتضوی را تحت فشار قرار نداد. قاضی مقیسه به متهم گفت: شما میترسیدید مرتضوی بفهمد چه کلاهی بر سرش رفته است و چکها را ندهد؛ به همین خاطر شبانه به سازمان تامین اجتماعی رفتید و شخصا چکها را از وی گرفتید. متهم پاسخ داد: این برداشتها اشتباه شماست.
یاوران زنجانی
قاضی مقیسه اضافه کرد: شما رئیس شرکت سورینت بودید و عمده کلاهبرداریها توسط همین شرکت انجام شده و بیتالمال به غارت رفته است. شما در همه شرکتهای زنجانی بهعنوان عضو هیاتمدیره و شریک وی بودید. فلاح هروی گفت: من فقط در 6 شرکت بودم. قاضیمقیسه سپس خطاب به متهم یادآور شد: آقای فلاح، شما یار همیشه و همه جریانات زنجانی بودید. در ادامه نماینده دادستان تهران با اجازه قاضی اظهار کرد: معمولا در پروندههای کلان کلاهبرداری اینطور است که با تشکیل شرکتهای صوری، اقدام به اخذ تسهیلات کلان و بسترسازی برای ارتکاب جرم میشود، در حالی که در برخی از شرکتها اصلا هیاتمدیرهای تشکیل و جلسهای هم برگزار نمیشود. نجفی گفت: مانند پرونده مهآفرید که در آن 53شرکت وجود داشت و قریببهاتفاق این شرکتها بهصورت ضربدری ضامن هم شده بودند؛ در این پرونده هم بابک زنجانی با برخی خلأها، اقدام به ثبت شرکتهای صوری کرده بود تا هر جا که میرود، بگوید 70شرکت دارم. فلاح هروی در ادامه دفاعیات خود گفت: به غیراز قشمایر، در بقیه شرکتها جلساتی تشکیل نشده بود. قاضیمقیسه در واکنش به این سخن متهم گفت: بنابراین باز هم کلاهبرداری شما طبق همین حرفتان ثابت میشود. شما شخص عاقلی بودید و خیلی حرفهای در کلاهبرداری ظاهر شدید. فلاح هروی خطاب به قاضی گفت: اگر من اشتباه کردم، خدا مرا ببخشد و اگر شما اشتباه میکنید، خدا شما را ببخشد.